Török Vendégház - Rábaközi Szállás - Jobaháza
Török Vendégház Jobaháza elérhetősége: +36 30 1136 144
English Slovensko Deutsch Cehska Magyar
A A A
Nyitólap >> Programok

Taródi vár

: Programok

A Kolostor-erdő közelében, a soproni Lővérek lábának egy eldugott szegletében bújik meg a Taródi-vár. Nevét megálmodójáról és tervezőjéről, Taródi Istvánról kapta, aki közel 60 éven keresztül dolgozott a több mint 4000 négyzetméter alapterületű építményen. Becslések szerint a férfi 150 vasúti kocsira való követ és téglát épített be a falakba. Nyugdíjazása előtt elgondolkodott az építkezés befejezésén, de nem bírta abbahagyni, s a munkát egészen haláláig, 2010-ig folytatta.

Egyesek Bagolyvárként, mások az építész rögeszmés és kitartó munkája miatt Bolondvárként is ismerik.

A vár gyalogosan és autóval közelíthető meg, ez utóbbi részére parkoló biztosított az építménytől 20 méterre. Az 1-es illetve 2-es számú helyi járatos busszal a Lővérekig tudunk csak eljutni, onnan körülbelül negyed órás 20 perces utat kell gyalogosan megtennünk egy meglehetősen meredek emelkedőn keresztül. A helyes irányt több tábla is jelzi, így viszonylag könnyű rátalálni magára a várra.

9400 Sopron, Csalogány köz 36.

Leírás Vár látogatás Sopronban (Bagolyvár)
Parkoló Ingyenes

Taródi vár belépőjegyek

Diák, nyugdíjas jegy: 300 Ft

Felnőtt jegy: 500 Ft

Nyitva tartás: ápr.01-okt.31-ig 10-18-óráig minden nap

Kellemes túra

Nagyon érdekes volt a vártúra! Sajnos a vár egy része le volt épp zárva felújítás miatt, de egy kellemes hangulatos kirándulásnak voltunk részesei.
Ajánlom mindnekinek. Főleg azért is, mert az árak megfizethetőek voltak!
Kovács család, Baja

Hozzászólások

Programajánló

Kerékpár túra

Tegyen egy kellemes kerékpártúrát Jobaházán, és környékén! A Kisalföld adottságainak köszönhetően, teljesen sík terepen kerékpározhatnak vendégeink.

Gyógynövény bemutató

Jobaházán, a Kiskertem kertészetben, Vörös Bernadett kertészmérnök enged betekintést, a gyógy- és fűszernövények termesztésébe, szárításába.

 

Vissza a tetejére